Darrera actualització: 22/9/13

Aquesta web ha passat a ser un arxiu històric de les activitats del Club de Lectura de les Dames del Crim, per poder-hi fer consultes

Club de Lectura Còmplices de Negra y Criminal. Propera lectura, dilluns 14 d'octubre de 2013, La soledad del mánager, de Manuel Vázquez Montalbán

El dia 6 d'octubre del 2003 es va fer la primera reunió del Club de Lectura de les Dames del Crim a la llibreria Negra y Criminal.

Les reunions tenien lloc el primer dilluns de cada mes, tret que aquell dia fos festa o vigília de festa important, en què la reunió es traslladava al dilluns següent. Ens trobàvem a Negra y Criminal, al carrer de la Sal, número 5, de Barcelona, a les 7 de la tarda, amb l'objectiu de parlar cada cop d'un llibre diferent, sempre d'autores de novel·la negra que crèiem que podien ser considerades «dames del crim».

En la primera temporada del club (2003-04), ens vam centrar en la novel·la negra europea (malgrat que n'hi va entrar alguna de nord-americana), intentant que hi hagués molta varietat pel que feia a l'estil, els personatges, etc. En la segona temporada (2004-05), vam continuar amb la novel·la europea, però buscant que s'ambientessin en ciutats europees diferents, com ara Istanbul, París, Moscou o Barcelona. En la tercera temporada (2005-06), la proposta va ser llegir autores nord-americanes, també en ciutats diferents, com ara Philadelphia, Nova York, Mont-real o Mèxic. I durant la temporada 2006-07 vam tornar a les autores europees, amb una programació més a curt termini, per poder-hi anar incorporant les lectures que es consideressin interessants a mesura que avancés la temporada.

Vam procurar triar llibres dels quals hi hagués traducció en català i castellà, perquè tothom pogués llegir-los en la llengua que volgués. També es va intentar que les edicions fossin econòmiques, en format de butxaca.

El club, obert a tothom, sense que calgués cap requisit per formar-ne part, comptava de tant en tant amb la presència d'alguna autora o alguna persona entesa en la matèria.

Després de cada trobada, miràvem d'elaborar el resum de la tertúlia com a recordatori del que havíem dit en aquella reunió. D'aquesta manera, si algú no hi havia pogut assistir un dia determinat, podia trobar-ne els comentaris a la web.


El club, doncs, va estar actiu quatre temporades, del setembre del 2003 al juny del 2007, durant les quals vam llegir trenta-quatre novel·les de trenta autores diferents.

Per tal de fer accessible la documentació relacionada amb les activitats del club, deixem activa aquesta pàgina web i us convidem a consultar els resums de les tertúlies que hi vam fer, la informació sobre les autores que vam tractar, el calendari de les trobades, un recull fotogràfic de les nostres activitats i algun retall de premsa addicional. I si ens voleu fer arribar algun comentari, poder utilitzar encara l'apartat d'opinió.

Per a més informació sobre clubs de lectura de novel·la negra en general i de les dames del crim en particular, us podeu adreçar al Paco Camarasa, de la llibreria Negra y Criminal.


Visites des de l'1.01.2009:


(Visites anteriors: 3266)